Src Deneme Sınavı-1

SRC Deneme Sınavı - 1

Bu soruda "çekici" terimi teknik olarak doğru yanıttır çünkü çekiciler, römork ya da yarı römorklarla birlikte kullanılır ve kendi başlarına yük taşımazlar.

1 / 25

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre yarı römorkları ve römorkları çekmek için imal edilmiş olan ve bunlar olmadan eşya taşıyamayan motorlu taşıtlara ne denir?

2 / 25

Karayolu Taşıma Kanunu’na göre sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi ve taşıma senedinde belirtilen eşyanın TESLİM EDİLEN KİŞİYE ne denir?

3 / 25

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre aşağıda verilen belgelerden hangisinin taşıtta bulundurulması zorunlu değildir?

4 / 25

Karayolu Taşıma Kanunu’na göre “Tek parçada en fazla yüz kilogramı geçmeyen genellikle ambalaj ve kap içerisinde olan küçük boyutlu koli sandık, paket gibi parça eşya” ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

5 / 25

Karayolu ile yapılacak yurtiçi yük taşımalarında araçta bulundurulması zorunlu olan taşıma senedinde aşağıda verilen bilgilerin hangisi bulunmaz?

6 / 25

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde “Karayolu taşımacılık faaliyetlerinin icrası ile ilgili EĞİTİM, BİLGİ, BECERİ VE DONANIMA SAHİP OLMA” aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

7 / 25

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde TİCARİ AMAÇLA OLMAMAK ÜZERE, SADECE KENDİ ESAS İŞTİGAL KONUSU ile ilgili eşya veya yolcu taşımacılığına ne ad verilir?

8 / 25

Karayolu Taşıma Kanunu’na göre bağımsız bir işyerinin kullanma hakkına sahip olan ve eşyayı teslim alarak kendi gözetim ve denetimi altında; YÜKLEME, BOŞALTMA, DEPOLAMA, İSTİFLEME, AKTARMA VE GÖNDERİLENE TESLİM GİBİ HİZMETLERİ YERİNE GETİREN, taşımayı yapan veya yaptıran ve bundan doğacak sorumluluğu üstlenen kişiye ne denir?

9 / 25

Bir posta gönderisinin ticari olsun veya olmasın ağırlığı en fazla kaç kg. olabilir?

10 / 25

Aşağıda verilenlerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin amaçlarından birisi değildir?

11 / 25

Aşağıdakilerden hangisi 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nun kapsamı dışındadır?

12 / 25

Kamuya açık karayollarında motorlu taşıtlarla taşımacılık yapmak için zorunlu olan yetki belgesi nereden alınır?

13 / 25

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre aşağıdakilerden hangisi Taşıt Kartı üzerinde yer alması gereken bilgilerden birisi değildir?

14 / 25

Taşımacı, eşya taşımalarında teslim alma noktası ile teslim etme noktası arasında makul bir taşıma ve teslimat süresi taahhüdünde bulunmak ve taahhüt ettikleri süre içinde eşyayı yerine ve alıcısına ulaştırmakla yükümlüdürler. Bu kurala uymayan yetki belgesi sahiplerine ne ceza verilir?

15 / 25

Aşağıdakilerden hangisi yetki belgesi sahiplerinin dikkat etmesi gereken konulardan birisi değildir?

16 / 25

Çalışanlarının ücretlerini, sosyal güvenlik ve özlük haklarını zamanında ve tam olarak vermeyen yetki belgesi sahiplerine hangi ceza verilir?

17 / 25

Aşağıda verilenlerden hangisi gönderenin sorumlulukları açısından yanlıştır?

18 / 25

Aşağıdakilerden hangisi şoförlerde aranacak nitelik ve şartlardan birisi değildir?

19 / 25

Taşımacılık faaliyetinde bulunan taşıtlardan 30 takvim günü veya daha fazla bir süre geçerli araç muayenesi olmayan yurtiçindeki taşıtlar ile geçerli muayene süresi yurtdışında iken biten ve yurda giriş tarihinden itibaren 30 takvim günü veya daha fazla bir süre geçerli ARAÇ MUAYENESİ OLMAYAN TAŞITLARA aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

20 / 25

Hatay’dan – Trabzon’a yolcu taşımacılığı yapacak bir şoförün sahip olması gereken Mesleki Yeterlilik belgesi aşağıdakilerden hangisidir?

21 / 25

Yurtiçinde ticari amaçla TAŞINMA EŞYASI taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türü aşağıdakilerden hangisidir?

22 / 25

Grev ve lokavtın yasak olduğu işyerlerindeki grev ve lokavtın ertelendiği hallerde erteleme süresinin sonunda anlaşma ve uzlaşma olmaması durumunda yetkili kurul neresidir?

23 / 25

Aşağıda verilen şirketlerin hangisi şahıs şirketidir?

24 / 25

Türk Ticaret Kanunu’na göre mahkeme, hakkında ticari bir hüküm bulunmayan ticari işlerde neye göre karar verir?

25 / 25

Ticari amaçla yük/yolcu taşımacılığı yapan şoförler 24 saatlik herhangi bir süre içinde devamlı olarak kaç saat araç sürebilirler?

ÇOK ÖNEMLİ! AYRICA OKUYUNUZ

ÇALIŞMA SÜRELERİ

GÜNLÜK ÇALIŞMA (SÜRÜŞ): Şoförlerinin 24 saatlik herhangi bir süre içinde; toplam olarak 9 saatten ve devamlı olarak 4,5 saatten fazla araç sürmeleri yasaktır.

HAFTA TATİLİ: Bu şoförler en fazla 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 günlük hafta tatilini kullanmak zorundadırlar. Hafta tatili en az 24 saattir.

15 GÜNLÜK ARDIŞIK ÇALIŞMA: Birleşik 2 hafta içinde toplam araç kullanma süresi 90 saati aşamaz.

MOLALAR: Sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir.

GÜNLÜK DİNLENME:Şoförler her 24 saat içerisinde 11 saat kesintisiz dinlenecektir. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilir. Ve bu durumda günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek 12 saate çıkartılır. 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada 3 defadan fazla olmamak üzere en az 9 saate indirilebilir. Aracın en az iki şoförle kullanılması durumunda her 30 saatlik sürede her bir şoför en az 8 saat kesintisiz olarak dinlenecektir.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ: Haftada toplam 56 saat çalışılır.

Your score is

Src Görsel Sorular: srcbelgesi.com/src-belgesi-uygulama-sinavi/

Src Deneme Sınavı-2: srcbelgesi.com/src-deneme-sinavi-2/

Bu deneme sınavı, SRC belgesi almak isteyen adayların bilgi düzeylerini ölçmek ve sınav formatına aşinalık kazanmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Gerçek sınav sistemine uygun olarak düzenlenen sorular, mevzuat bilgisi, trafik kuralları, mesleki yeterlilik ve iletişim gibi konuları kapsamaktadır. Sınav sonunda doğru ve yanlış sayılarınızı görebilir, eksiklerinizi tespit ederek daha etkili bir şekilde hazırlanabilirsiniz.